ХТО ВИ, ПАНЕ ЖИВИЦЬКИЙ? КОЛИШНІЙ ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ПРАГНЕ ЗАХОПИТИ ПОСАДУ ГУБЕРНАТОРА СУМЩИНИ. НЕЗАЛЕЖНЕ АНАЛІТИЧНЕ ДОС

psovolk avatar   
psovolk

Аналітичний спецпроект здійснив незалежне аналітичне дослідження стосовно Живицького Дмитра Олексійовича, якого розпорядженням Кабінету Міністрів України № 540-р від 02 червня 2021 року у зв’язку із провалом роботи на своєї посаді було звільнено з посади заступника Міністра інфраструктури України. На цей час Живицький Дмитро Олексійович здійснює активні заходи, щодо повторного просування своєї кандидатури на посаду голови Сумської ОДА, за рахунок лобістської підтримки силових структур та депутата Сумської обласної Ради від Сумської територіальної організації Політичної партії «Європейська Солідарність» Медуниця Олег Вячеславович. Раніше у 2020 році Кабінет міністрів вже погоджував кандидатуру Дмитра Живицького на посаду голови Сумської ОДА, але президент Володимир Зеленський призначив на цю посаду Романа Грищенка.

Так результатами незалежного аналітичного дослідження встановлено, що з огляду на не компетентність, яка призвела до звільнення Живицького Дмитра Олексійовича з посади заступника Міністра інфраструктури України, можливість розгляду його кандидатури ти призначення на посаду голови Сумської ОДА має ризики значного послаблення команди Президента України у регіоні та зміни напрямку суспільного розвитку, враховуючи специфіку політичних орбіт, під впливом яких у значній мірі знаходиться Живицький Дмитро Олексійович. Попередня влада, яка була переконливо переможена, не може мати право на повернення з метою просування своїх політичних ідей та економічних інтересів.

Наше незалежне аналітичне дослідження стосовно Дмитра Олексійовича Живицького, який почав прокладати собі шлях на посаду голови Сумської ОДА починається ще з того часу, коли ще тільки розпочиналася карколомна кар’єра майбутнього першого заступника міністра Міністерства розвитку громад та територій України Живицького Дмитра Олексійовича, 17.09.1982 року народження, який свого часу активно здійснював підприємницьку діяльність, мав зареєстроване ФОП Сумська обл, Сумський р-н, село Сад, вул. Селекційна, 44 від діяльності: 43.29 Інші будівельно-монтажні роботи, яке працювало з 05.12.2005 року.

Що з’ясовано про політичного діяча Дмитра Олексійовича Живицького який активно включився у процес лобіювання своєї кандидатури на посаду голови Сумської ОДА?

Заступник міністра інфраструктури України (з 2020-го), заступник міністра розвитку громад та територій України (2019–2020). 23 вересня 2020 року Кабмін призначив Дмитра Живицького заступником міністра інфраструктури України. У 2019–2020 роках - перший заступник міністра розвитку громад та територій України. Впродовж 2016-2019 років був керівником апарату та заступником голови Сумської ОДА. У 2016 році профінансував партію “Сила людей” на 1211,25 гривень. У 2015 році балотувався до Сумської міської ради 7-го скликання від “Сили людей”. Не був обраний депутатом. У 2014 році безуспішно балотувався до Верховної Ради України 8-го скликання від “Сили людей”. У 2010 році балотувався до Сумської міської ради 6-го скликання від партії “За Україну!” по 36 округу. Не був обраний депутатом. У 2005-2016 роках діяв ФОП основним видом діяльності якого були будівельно-монтажні роботи. У 2002-2005 роках був заступником директора ВАТ “Суминафтопродукт”. У 2001-2002 роках працював робітником картонажного цеху ТЗОВ “Сумчанка Тепігтар”. Голова, засновник Сумської молодіжної ГО “Нове покоління». Голова ради ВМГО “Молодіжний Союз Наша Україна”. Закінчив Сумський Державний Університет, інженерний факультет, спеціальність “обладнання хімічних виробництв і підприємств будівельних матеріалів”, спеціалізація “машини і апарати хімічних та газонафтопереробних виробництв”.

Заходами аналітичного дослідження встановлено, що діяльність ФОП Живицький Дмитро Олексійович кореспондується з службовою діяльністю Живицька Дар'я Віталіївна, яка обіймаючи посади провідний спеціаліст відділу містобудування та архітектури Сумської районної державної адміністрації та старший державний ревізорінспектор відділу адміністрування податку на прибуток, місцевих податків, екологічного податку та рентної плати управління податків і зборів з фізичних осіб головного управління ДФС у Сумській області, використовувала службове становище в корисних цілях, лобіювала інтереси батька свого мужа.

Живицький Олексій Іванович (батько) вид економічної діяльності: Ремонт і технічне обслуговування електронного й оптичного устаткування, отримав безпрецедентну підтримку з боку свого сина Живицького Дмитра Олексійовича та його дружини, завдяки чому отримав у пільговому порядку значні підряди на будівельно-монтажні роботи та збут обладнання з відеоспостереження.

Завдяки корупційним зв’язкам та зловживанням владними повноваженнями Живицькому Дмитру Олексійовичу та Живицькій Дар'ї Віталіївні вдалося налагодити діяльність родинного бізнесу з метою отримання значного прибутку через афілійовані структури.

Згодом вже особисто Живицька Дар'я Віталіївна з 03.03.2020 року отримала статус ФОП та вдалася до підприємницької діяльності, для чого вибрала наступні види діяльності: 47.99 Інші види роздрібної торгівлі поза магазинами (основний); 46.49 Оптова торгівля іншими товарами господарського призначення; 46.90 Неспеціалізована оптова торгівля; 62.09 інша діяльність у сфері інформаційних технологій і комп’ютерних систем: 33.13 Ремонт і технічне обслуговування електронного й оптичного устаткування; 63.99 Надання інших інформаційних послуг, 70.22 Консультування з питань комерційної діяльності й керування; 47.91 Роздрібна торгівля, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу Інтернет; 47.19 інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах; 81.10 Комплексне обслуговування об'єктів; 43.29 інші будівельно-монтажні роботи; 43.21 Електромонтажні роботи. Живицька Дар'я Віталіївна безпосередньо пов’язана із «СТБ» ІТЦ Сучасні Технології Безпеки.

Слід мати на увазі, що за номером, яким раніше користувався Живицький Дмитро Олексійович +380 93 141 1140 на російському соціальному ресурсі «ВКонтакті», який заборонено в Україні, розташована сторінка «СТБ» ІТЦ Сучасні Технології Безпеки, яка безпосередньо пов’язана з економічною діяльністю родини Живицьких.

http://www.vsisumy.com/special...

Тобто за безпосередньої участі Живицький Дмитро Олексійович здійснюється підприємницька діяльність з Росією.

Так сайт http://www.stbsumy.com/ пропанує обладнання: відеоспостереження для будинку, офісу, квартири, виробництва, установи, магазину та аптеки (аналогові, IP, HDSDI, камери, реєстратори, комплектуючі) відео- аудіо- домофони (індивідуальні, багатоквартирні) системи контролю доступу.

Живицький Олексій Іванович, користуючись заступництвом не тільки Живицької Дар’ї Віталіївни, але на цей час вже й заступництвом сина Живицький Дмитро Олексійович, який за не дуже тривалий час зріс від місцевого громадського діяча та підприємця середньої ланки до посади першого заступника міністра Міністерства розвитку громад та територій України, виграв значний тендер на поставку обладнання відеоспостереження для Сумського національного аграрного університету.

Цікаво, що у минулому була започаткована деяка темна історія, яка стосується родинного бізнесу Живицьких через батька Живицького Дмитра Олексійовича - Живицький Олексій Іванович, який ще у далекому 2011 році був призначений директором дуже цікавого ТОВ «МЕЗОНІН», яке зареєстроване: м. Суми, пров. Громадянський,1. Вид діяльності: 68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, власниками якого на цей час є: Беорстан Інвестментс Лімітед, Олотрейд Інвест Лтд, Елтурнеш Інвест Лтд, Лаверіум Трейдінг Лтд, Перстволюм Інвест Лімітед. Кінцевий бенефіціарний власник (контролер) у юридичної особи відсутній. У судовому реєстрі зареєстровано 21 господарську судову справу, пов’язану з діяльністю ТОВ «МЕЗОНІН». Активів у підприємства вказано на суму 34 466 600 грн., при цьому зобов’язань вказано на суму 37 767 500 грн. Це дуже цікаве приховане підприємство, яке безпосередньо входить до орбіти інтересів родини та опікується родиною Живицьких. Шляхом скорингу ризику необґрунтованості активів підприємства заходами незалежного аналітичного дослідження встановлено, що грошові пасиви підприємства складають 37 767 500 грн., що більш ніж сума доходів та грошових активів підприємства на 3 300 900 грн. Так сума грошових активів підприємства складає 34 466 600 грн. Отже з цього приводу виникає доцільне питання яким чином та куди зникають великі гроші?

Повернемося до основного суб’єкта нашого незалежного аналітичного дослідження Живицький Дмитро Олексійович та розберемося яким чином та за яких обставин відбувався кар’єрний зліт основного фігуранта дослідження.

Головний фігурант дослідження Живицький Дмитро Олексійович колишній перший заступник міністра Міністерства розвитку громад та територій України, як вже було згадано вище починав своє становлення на регіональному рівні, а саме на Сумщині.

Так майбутній заступник міністра працював спочатку у ВАТ "Суминафтопродукт", ВАТ «Сумське машинобудівне наукововиробниче об’єднання iм. М.В. Фрунзе», потім стояв на обліку у Сумському міському центрі зайнятості , згодом повернувся до ВАТ "Суминафтопродукт" перейшов до ВАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання iм. М.В. Фрунзе " та знову повернувся до обліку у Сумський міський центр зайнятості.

З аналізу активної динаміки досліджуваного фігуранта стає зрозуміло, що Живицький Дмитро Олексійович свій час не гаяв та активно заповнював прогалини у трудовій книжці, що на той час відповідало ступеню на напрямку його освіти, але з годом відсутність освіти в напрямку управління вдалася в знаки. Слід розуміти, що посада голови Сумської ОДА, на яку претендує фігурант нашого незалежного аналітичного дослідження, передбачає перш за все наявність багатокомпонентних управлінських здібностей та якостей, які витікають з різноманітних питань у сфері державного управління, яких Живицькому Дмитру Олексійовичу значно бракує з об’єктивних причин прогалин в напрямку освіти.

На тлі активної підприємницької діяльності Живицький Дмитро Олексійович активно розвивав здібності громадського діяча у таких організаціях, як: Сумська обласна організація всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молодіжний союз наша Україна" та Сумська молодіжна громадська організація "Нове покоління", які він тривалий час очолював та згодом втратив до них цікавість, перестав подавати до податкової служби звіти, чи будь які інші форми фінансової звітності, що в результаті призвело до того, що за рішенням суду зазначені юридичні особи було припинено.

Залишив за собою Живицький Дмитро Олексійович лише участь у засновниках в громадська організація "Клуб випускників школи мерів", з огляду на те, що активність цієї організації не ґрунтується на активній участі її засновників, тому можливо бути почесним засновником, мати відношення, але не обтяжуватися потоковою діяльністю та не нести жодної відповідальності. Найважливіші посади та активна громадська позиція на користь Живицький Дмитро Олексійович очікували його ще попереду.

Розпочав держану службу майбутній перший заступник міністра Міністерства розвитку громад та територій України з посади керівника апарату Сумської обласної державної адміністрації де відзначився застосуванням посадового впливу з метою кар’єрного просування своєї дружини Живицької Дар’ї Віталіївни на посаду провідного спеціаліста відділу містобудування та архітектури Сумської районної державної адміністрації, таким чином Живицький Дмитро Олексійович допустив відносини прямої організаційної або правової залежності підлеглої особи від її керівника, в тому числі через вирішення (участь у вирішенні) питань прийняття на роботу, звільнення з роботи, застосування заохочень, дисциплінарних стягнень, надання вказівок, доручень тощо, контролю за їх виконанням.

Слід мати на увазі, стосовно головного питання, яким опікується незалежне аналітичне дослідження, щодо використання корупційних зав’язків з метою просування на посаду голови Сумської ОДА з боку Живицький Дмитро Олексійович, що саме робота в апараті Сумської обласної державної адміністрації стала площадкою для зведення тісного знайомства та збігу інтересів між Живицький Дмитро Олексійович та Медуниця Олег Вячеславович.

Так Живицький Дмитро Олексійович на двох зі своєю дружиною Живицькою Дар’єю Віталіївною задекларував: квартири - 5, загальною площею 592 м², Авто преміум класу - 2, Доходи - 845 396₴, Грошові активи - 28 500$, Фінансові зобов'язання - 22 140₴. Шляхом скорингу ризику необґрунтованості активів заходами незалежного аналітичного дослідження встановлено, що грошові активи декларанта та членів родини поточного року складають 1 585 378,05 грн., що більше ніж сума доходів та грошових активів попереднього року 1 415 621,31 грн. на 169 757 грн. 

Так сукупна готівка декларанта та членів родини в декларації складає 1 585 378,05 грн. Як показав час родинний бізнес, який підтримувався за допомогою зловживання посадовим становищем та владними повноваженнями дає не погані прибутки.

Таким чином, виходячи з аналізу вищевикладених фактів, існує суперечність між приватним інтересом особи та її службовими повноваженнями, що впливає на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень. Зазначеними діями Живицький Дмитро Олексійович разом із своєю дружиною Живицькою Дар’єю Віталіївною завдали істотної шкоди інтересам служби, підривають довіру народу до органів державної влади.

Щодо фактів корупції, то між подружжям Живицьких існував прямий та потенційний конфлікт інтересів, що порушує чинне законодавство України, а саме Закон України "Про запобігання корупції", який забороняє пряме підпорядкування - відносини прямої організаційної або правової залежності підлеглої особи від її керівника, в тому числі через вирішення (участь у вирішенні) питань прийняття на роботу.

Окреме питання, це питання наявності окремого прихованого джерела отримання прибутку від негласного контролю за використанням корисних копалин з боку Живицький Дмитро Олексійович. Так заходами незалежного аналітичного дослідження встановлено, що ним протягом декількох років здійснювався негласний контроль за незаконним видобутком корисних копалин, до яких віднесено пісок, який видобувався у Буринському та інших районах Сумщини. Корисні копалини належать до непоновлюваних природних ресурсів, геологічна швидкість утворення або акумуляції яких є значно меншою, ніж швидкість їх споживання людиною.

Слід наголосити на тому, що відчуваючи свою безкарність Живицький Дмитро Олексійович та Живицька Дар'я Віталіївна отримуючи та приховуючи прибутки від корупційних схем в той час коли вони претендували на зайняття своїх посад та під час звільнення з посад, пов’язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування подавали не достовірні відомості у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Тобто мають місце об'єктивні ознаки того, що зазначені вище особи тривалий час порушували антикорупційне законодавство.

Щодо особистих уподобань Дмитра Олексійовича то вони відрізняються різноманіттям. Так Дмитро Олексійович крім відносин зі своєю дружиною, з якою вони разом виховують двох доньок, має інтимні стосунки із головним спеціалістом відділу "Проектний офіс" виконавчого комітету Сумської міської ради Счастливцева Руфіна Валеріївна, яка має багата специфічних переваг. Дмитро Олексійович не міг обійти своєю увагою ще одну кохану жінку та здійснював активний вплив на кар’єрне зростання об’єкта своїх уподобань. В результаті посадового впливу з боку Живицького Дмитра Олексійовича Счастливцева Руфіна Валеріївна задіяна у важливих молодіжних проектах пов’язаних із кінозйомкою.

Постає логічне питання про те, до чого призводять можливості та творча фантазія? Так Живицьких Дмитро Олексійович під час відпочинку зі своєю коханкою зловживає наркотичними засобами та психотропними речовинами, навіть не втримується від того, щоб похизуватися на фоні об'єкта свого жадання, публікує у публічному просторі підтвердження своїх пристрастей – кущі коноплі.

Щодо специфіки сексуальних переваг Руфіни, то відомо, що на заборонених в Україні сторінках російських соціальних мереж вона викладає відео за своєї участі у стилі БДСМ. Мабуть саме таки здібності Руфіни приваблюють її коханця Живицького Дмитра Олексійовича.

В публічному просторі на своєї особистій сторінці  https://m.facebook.com/story.p... Руфіна робить репости засідань за участі Живицького Дмитра Олексійовича та пропагандує підтримати його кандидатуру на пост голови Сумської обласної державної адміністрації.

https://m.facebook.com/story.p...

https://m.facebook.com/story.p...

https://m.facebook.com/story.p...

Дійсно, у соціальному просторі інформація, про виношування Живицьким Дмитром Олексійовичем намірів потрапити на посаду голови Сумської обласної державної адміністрації циркулює та чи можливо реально розглядати призначення подібної кандидатури, яка не має відповідної управлінської освіти, на зазначену посаду залишається відкритим питанням. Слід розуміти, що посада голови Сумської ОДА передбачає перш за все багатокомпонентні управлінські функції та різноманітні питання у різних сферах державного управління.

Якості, подібні згаданим вище, не можуть бути притаманні державному службовцю або службовцю органів місцевого самоврядування, тем більш з огляду на ті високі посади, які раніше обіймав суб’єкт аналітичного дослідження. Державні службовці або службовці органів місцевого самоврядування, під час виконання своїх службових повноважень зобов’язані неухильно додержуватися вимог закону та загальновизнаних етичних норм поведінки.

Про які етичні норми під час вживання наркотичних засобів у стані наркотичного дурману розмірковує високопосадовець навіть важливо собі уявити. До того ж треба розуміти, що особа, яка систематично вживає наркотичні і психотропні засоби потрапляє у залежність від них, тому становиться вразливою та може піддаватися впливу зацікавлених у використанні її посадових можливостей осіб. Це можуть бути у тому числі ворожі розвідувальні органи, лобісти олігархічних інтересів в центральних та місцевих органах виконавчої влади, яким діюча влада оголосила війну.

Сумщина у певному плані є дуже складним прикордонним регіоном. Чи можна припускатися стратегічних помилок з вибором голови обласної державної адміністрації, який несе пряму відповідальність перед Президентом України та народом України за напрямком з дуже великим ризиком?

 

 
Комментариев нет